27 nov 2013

SOMNIS TRENCATS

UN DOCUMENTAL SOBRE LA DURESA DE LA IMMIGRACIÓ CLANDESTINA

Divendres 29 de Novembre,  20 hores
Sala de Plens

La major part de subsaharians que intenten arribar a terres europees en piragua arriscant la seva vida al mar,  són joves que després d’haver vist frustrades les seves vides al seu país, decideixen aventurar-se buscant  el somni d’una vida millor a Europa. Però aquest somni  d’arribar a la terra promesa es trenca una vegada arriben aquí i veuen que les oportunitats de trobar feina són mínimes i les possibilitats de regularitzar la seva situació sovint massa complicades per no dir impossibles.  I davant d’aquesta situació se’ls fa molt difícil poder ajudar a la resta de la família que han deixat al seu país.






Somnis Trencats és un documental que mostra la duresa d’aquesta immigració clandestina, no només durant el viatge, on molts hi perden la  vida sinó també una vegada aconsegueixen arribar a terra europea, on res és com s’esperaven i han de lluitar molt durament per sobreviure. Es tracta d’un treball realitzat a partir de les experiències recollides dels senegalesos de Vic, que amb molta valentia i generositat han volgut explicar-ho, pensant que així podrien evitar que altres senegalesos hagin de deixar el seu país en aquestes condicions, i en canvi  puguin contribuir al desenvolupament del seu país d’origen.

La finalitat d’aquest documental, realitzat des de la Unitat de Cooperació de Vic en el marc del programa de codesenvolupament,  és la d’informar  als senegalesos que es troben en el seu país d’origen de la duresa de la realitat d’aquí i orientar-los  cap a una immigració més responsable i preparada. Però aquest documental també pretén conscienciar a la població catalana del drama que viuen molts d’aquests immigrants després d’haver deixat el seu país d’origen i el trauma personal que els genera aquesta situació.

Somnis Trencats és un treball que ha estat subvencionat per la Diputació de Barcelona i l’Àgència Catalana de Cooperació.